OpenKM kibővítési lehetőségek

Vonalkód

Az OpenKM megoldás vonalkódolvasásra és azonosításra alkalmas modult is tartalmaz. A vonalkód-modul támogatja az alábbi formátumokat, és az OpenKM architektúrájának köszönhetően könnyen kiterjeszthető más formátumokra is.

1D / Lineáris vonalkód

Codabar

Nagy sűrűségű vonalkód. Ezen felül négy speciális karaktert (A, B, C, D) tartalmaz, amelyek nem jelennek meg a kódértelmezésben. Ez a vonalkód változó hosszúságú, és nem tartalmaz ellenőrző összeget.

Codabar

Code 128

A 128 vonalkód egy alfanumerikus vonalkód, amely 106 különböző karaktert kódolhat, változó hosszúságú és ellenőrző összeget tartalmaz. Nagyon elfogadott a logisztika, a csomagküldés, termékcímkézés, a jegyek és a postai alkalmazások területén.

Barcode 128

UPC-A y UPC-E

Gyakorlatilag az Egyesült Államokban értékesített összes termék a UPC-A vonalkódot használja. 12 számjegyből áll. Az első hatot az "Egységes Kód Tanács" jelöli ki. A fennmaradó ötöt a termékek azonosításához használják. Az utolsó számjegy az ellenőrző összeg. Az UPC-E vonalkód a UPC-A speciális változata, akkor használják, amikor nincs elég hely a szokásos UPC-A kódhoz.

UPC

Code 39

A vonalkód (Code 39) volt az első alfanumerikus kód, amelyet forgalomba hoztak. Jellemzője, hogy átlagos sűrűsége mellett a leginkább használt (nem kereskedelmi felhasználás). Ez a kód egy hibadetektor, amely miatt az ellenőrző összeg használata nem kötelező. A csillaggal (*) kell kezdődnie és befejeződnie. Elsősorban katonai és kormányzati előírásokhoz használják.

Barcode 39

EAN-8 y EAN-13

Az EAN (European Article számozás) két verziója van: EAN 8 és EAN 13, amelyek lehetővé teszik a 8 és 13 számjegy kodifikálását. Ez egy numerikus kód és ellenőrző összeget tartalmaz. Az EAN 13 vonalkódot a legtöbb európai kereskedelmi termékben használják.

ean8 ean13

RSS-14

RSS 14 barcode (Reduce Space Symbology) encodes the full 14-digit EAN.UCC item identification in a symbol that can be omnidirectionally scanned by suitably configured point-of-sale laser scanners. It is the latest barcode type for space-constrained identification from "EAN International" and the "Uniform Code Council". RSS barcodes are usually used in the food industry and healthcare, where items are too small to allow the use of other barcode symbologies.

RSS 14 barcode

Code 93

Code 93 was developed with the purpose of complementing the Standard Code 39. It's a high density alphanumeric code that supports the complete ASCII character set without the ambiguity of its predecessor. The barcode can be of variable length and needs two checksum characters. It's used in logistics and parcel and postal services.

Code 93

ITF-14

Az ITF-14 (az ötből kettő) a GS1 megvalósítása a kereskedelmi cikkek kodifikálására. Az ITF-14 szimbólumokat általában a termékcsomagolási folyamatokban használják. Az ITF-14 mindig 14 számjegyet kódol.

ITF 14

RSS Expanded

Az RSS kibővített 74 numerikus vagy 41 betűs karaktert képes kódolni, és általában a kiskereskedelmi értékesítési helyeken használják. Az olvasás egyirányú, mint az RSS-14-nél.

RSS Expanded

2D / Mátrix vonalkód

Data Matrix

Az Data Matrix egy kétdimenziós kodifikációs rendszer, amely lehetővé teszi nagy mennyiségű információ generálását nagyon korlátozott formátumban, nagy olvasási megbízhatósággal a redundáns információ és a hibajavító rendszereknek köszönhetően. Az alkatrészeknél az ilyen típusú kódok használata ajánlott.

Datamatrix

Aztec

Az azték kód, amelyet a központi keresőmintázat egy azték piramishoz hasonlítanak, az azt jelenti, hogy kevesebb helyet igényel, mint más mátrix vonalkódok, mivel nem kell, hogy üres hellyel legyen körülvéve.

Aztec code

PDF417

A PDF417 több vonalú, folyamatos, változó hosszúságú, nagy információtárolási kapacitással rendelkező kód. Ez egy hordozható fájl, kapacitása legfeljebb 1800 numerikus, alfanumerikus és speciális karakter. Hibadetektáló és -javító mechanizmusokkal rendelkezik: kilenc biztonsági szint, amely lehetővé teszi a sikeres olvasást és dekódolást, még akkor is, ha a kódkárosodás 40%. Különböző ágazatokban használják, például az iparban, a bankban, a csomagszállításban vagy a logisztikában.

PDF 417

QR kód

A QR-kód (Code of Rapid Response) egy olyan modul, amely információt tárol egy adatmátrixban vagy egy kétdimenziós vonalkódban. A sarkokban található három négyzet jellemzi, amelyek lehetővé teszik az olvasó számára a kód helyének gyors észlelését.

QR code

Kapcsolatfelvétel

Általános információk