Ha szeretne jól informált maradni, iratkozzon fel az OpenKM hírleveire

Útmutató a hitelezéssel kapcsolatos dokumentumok folyamatos nyomon követéséhez

Írta Guido Lara, az OpenKM USA tagja 2020. szeptember 25-én

Az üzleti szakemberek tudják, hogy a hitelek kezelése több, mint pusztán az egyes dokumentumok nyomon követése. Ez a folyamat magában foglalja, a hitelt alkotó dokumentumok megértését és azok teljes csomagként történő kezelését.

 A pénzügyi és banki szektorokban a manuális feldolgozás gyakran késedelmes feldolgozási és teljesítési folyamathoz vezethet. Különösen, ha hitelkezelési rendszerről van szó - a hatalmas mennyiségű adatok kezelése lelassíthatja a teljes folyamatot. Az összes kapcsolódó dokumentum folyamatos nyomon követése rendkívül nehéz feladat. De az OpenKM-nek van egy megoldása, amely segíthet Önnek ebben.

A hitelfeldolgozással kapcsolatos problémák kiküszöbölésének legjobb módja az automatizáció. A felhő alapú hitelkezelő szoftver segít felgyorsítani a teljes feldolgozási folyamatot és megszüntetni az ezzel járó általános költségeket.

 Több, mint dokumentumkezelés

Ez egy innovatív megoldás.  A nyomon követés már a kezdetektől a folyamat része. Az egykor csak helyi számítógépeken vagy papíron létező információk rögzítésével az alkalmazottaknak lehetőségük nyílik arra, hogy valós időben készítsenek jelentéseket, annak érdekében, hogy lássák, milyen típusú hitelek vannak folyamatban.

 Iparág specifikus dokumentumkezelés

A hitellel kapcsolatos dokumentumok követéséért felelős megoldás azáltal, hogy proaktív (azaz előzetes) módon értesíti a hitelezőt a szükséges vagy hiányzó dokumentumokról,  a hitel teljes életciklusa során segít biztosítani a megfelelőséget.

 Jobb ügyfélélmény, nagyobb megelégedés

A manuális és hagyományos hitelfeldolgozó rendszer időigényes és rengeteg emberi erőforrást igényel. Egy felhőalapú rendszer ezzel szemben segít leküzdeni ezeket a problémákat és csökkenti a feldolgozási időt.

Manuális feldolgozás esetén a hitelezők kénytelenek magasabb feldolgozási díjat felszámítani, de egy felhőalapú hitelkezelő megoldás használatával ezek az általános és egyéb költségek csökkenthetők. Sőt mit több, a felhő segítségével egyre több és több szolgáltatást tud kínálni ügyfelei részére, akár több csatornán keresztül is.

 Az ilyen jellegű Cloud-os megoldások további előnye, hogy csökkenheti a teljes feldolgozási idő, a papírmunkát, a hibaarányokat és egyéb problémákat (pl. a jelentős munkaerő igényt, fizikai munkahely költségeit stb.)

 Az OpenKM tudja mindez

Az összes alapvető dolog lefedésével, beleértve az összes rögzített adat lekérdezhetőségét -

fedezet típusa, entitás neve, lejáratok, kivételek, dokumentumtípusok, a kölcsönfolyamat ideje alatt frissített tételek, lezárt hitelek fedezete és a levelezések – a hiteldokumentumok nyomon követhetősége bizonyítja a vezetők számára, hogy sikerült forradalmasítaniuk a hitelkezelési folyamataikat.

 Amennyiben szeretne többet megtudni arról, hogyan kezelheti hatékonyan digitális tartalmait, hogyan egyszerűsítheti a munkaterhelést és érhet el nagyobb hatékonyságot, kérjük látogasson el weboldalunkra. Kezdésként akár letöltheti a szoftver ingyenes próbaverzióját is. 

Kapcsolatfelvétel

Általános információk