Ha szeretne jól informált maradni, iratkozzon fel az OpenKM hírleveire

SharePoint integráció

Ana Canteli

Írta: Ana Canteli 31 augusztus 2022

A SharePoint a Microsoft irodai dokumentumkezelő platformja. A technológiai óriás piacvezető szerepének köszönhetően széles körben elterjedt az üzleti világban.

A Microsoft SharePoint lehetővé teszi a tartalom kezelését és megosztását, információk keresését és átlátható együttműködést a szervezeten belül, ezzel javítva a termelékenységet, mindaddig, amíg nem lép ki a Microsoft megoldások termékköréből. Sok szervezetnél azonban gyakori, hogy különféle speciális programokkal rendelkeznek: ERP rendszerek, CRM rendszerek, PLM stb.

A SharePoint integrációja ezekben az esetekben elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezet összes rendszere között - beleértve az informatikai szinteket is – átjárhatóságot biztosítson.

Az alkalmazások közötti integráció előnyei

Az alkalmazások közötti integrációs munkának köszönhetően a vállalatok növelték nyereségüket és javult a termelékenységük. Ezeken kívül az előnyök közé sorolhatóak még a következők:

  • Fokozottabb együttműködés: Minden osztálynak vagy csapatnak megvan a maga munkastílusa, és ebben a speciális szoftverek is jelentős szerepet játszanak. Az integrációkkal a csapatok minden tartalommal valós időben dolgozhatnak, és jobb koordinációt és csapatmunkát végezhetnek.

  • Jobb központosítás: Az integrációk lehetővé teszik az együttműködők számára, hogy hozzáférjenek az erőforrások könyvtáraihoz; ez garantálja az adatok és dokumentumok biztonságos cseréjét és valós idejű frissítését. A központi adattár lehetővé teszi a távoli hozzáférést, így a munka kompatibilissá válik különböző módokon; távolról, az ügyfél lakhelyére áthelyezve, a munkahelyen stb.

  • Megnövelt tárhely: Két integrált megoldással a szervezet élvezheti a platformok által kínált kombinált tárterületet.

  • Extra szinkronizálás: Beállítható a szoftverek közötti integráció, hogy a felhasználók szükség esetén offline is dolgozhassanak.

Minden szervezetnek megvan a maga program-ökoszisztémája, így mindegyik program más-más integrációs projektet képvisel. Az OpenKM nyílt forráskódú technológiájával és teljes dokumentációjával megkönnyíti a harmadik féltől származó alkalmazásokkal való integrációt.

Az OpenKM csapata nagy tapasztalattal rendelkezik az ad-hoc projektek fejlesztésében, és garantálja az egyedi integrációk sikerét. Ezek egyike, a SharePoint online és az OpenKM dokumentumkezelő rendszer integrációja, mely javítja a termelékenységet és a jövedelmezőséget, és segít csökkenteni a redundanciát, ami egy széles körben elterjedt probléma, ha a munkatársak egyszerre több platformon dolgoznak.

Az OpenKM olyan fejlett funkciókat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az elemzések elkészítését a jelentések létrehozásával, a feladatok automatizálásával és a kommunikáció javításával. Ezenkívül az OpenKM-et nem korlátozzák a fájlkiterjesztések sem.

Az OpenKM-mel kapcsolatos integrációs projektek különböző nézőpontokból közelíthetők meg:

API-alapú integrációk

Az OpenKM tudásközpontban Java, PHP és .NET szoftverfejlesztő készletek állnak rendelkezésre, ezeknek az erőforrásoknak a szoftverfejlesztők és a webfejlesztéssel foglalkozó tanácsadói szolgáltatók is hasznát vehetik.

Az OpenKM és a Microsoft SharePoint integrálása lehetővé teszi egy vállalat számára, hogy minden feladatát és műveletét egyetlen platformon végezze el; ez pedig javítja a kereskedelmi eljárásmódokat, a szolgáltatás minőségét és az ügyfél által érzékelt elégedettség mértékét.

Integrációk a CMIS-en keresztül

Az OpenKM az Apache Chemistry OpenCMIS könyvtáron keresztül támogatja a CMIS-t. Ez egy Java-könyvtár, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy CMIS klienseket és szervereket hozzanak létre. Az OpenKM az OpenCMIS-en alapuló csatlakozóval CMIS-kiszolgálóként is használható.

Az integráció ideális megoldás olyan esetekben, amikor a tartalomtárak együtt működnek, valamint olyan forgatókönyvek esetén, amikor egy alkalmazás csatlakozik egy adattárhoz a tartalom felhasználása érdekében. Ez a lehetőség jól jön a SharePoint Online példányainak méretezhetőségét érintő hibaelhárítás során a felhasználói élmény javítása érdekében. Azokban az esetekben, amikor az alkalmazások egyszerre több tartalomtárral lépnek kapcsolatba, az eredmények egyetlen felhasználói felületen történő integrálásának választása megkönnyíti az összevont kereséseket, és jobban kezeli a felmerülő helyzetet, mintha a migrációt választaná.

A vállalat testre szabhatja a szükséges integrációk kombinációját, hogy ezáltal megoldást találjon fennálló kihívásaira. A SharePoint integráció ideális, különösen azon vállalkozások számára, amelyek javítani szeretnék az adatkezelést, a fájlfeldolgozást és a csapatmunkát.

Az OpenKM sikeresen integrálta dokumentumkezelési megoldását a Microsoft SharePoint platformjába. Az integráció eredményeként a felhasználók mindkét megoldásból létrehozhatnak, feltölthetnek és szerkeszthetnek tartalmakat, valamint a felhasználók valós időben láthatják a tartalmakat és hozzáférhetnek az összes kapcsolódó adathoz.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha többet szeretne megtudni az OpenKM és a SharePoint online közötti integrációs lehetőségekről.

Kapcsolatfelvétel

Általános információk