Ha szeretne jól informált maradni, iratkozzon fel az OpenKM hírleveire

Munkavégzés otthonról

Ana Canteli

Írta Ana Canteli 2022 február 18-án

Az otthoni munkavégzés egy olyan módszer, ami sokak számára hirtelen következett be. Idővel azonban vonzóbb alternatívává nőtte ki magát, különösen, ha összehasonlítjuk a hagyományos munkahely képével.

Vannak olyan feladatok, amelyeket hatékonyabban lehet online, távoli munkával elvégezni, mint másokat; Tartalomíró, telefonos értékesítő, marketing tanácsadó stb. Ez csak néhány azok közül a munkakörök közül, amelyekkel pénzt kereshetünk anélkül, hogy elhagynánk otthonunkat. Ha távmunkát szeretne végezni, akkor kezdjen el munkát keresni, olyan internetes portálok segítségével mint például a Jooble (amely egy nemzetközi álláskereső, amely még ötleteket is megoszt a távmunkához.)

A Jooble-nál olyan munkavállalókat keresnek, akik szeretnék élvezni az online foglalkoztatás minden előnyét. Ha számodra az otthonról való pénzkeresés nem újdonság és szeretnél rugalmas munkaidőben dolgozni, akkor az online munkavégzés egy jó lehetőség számodra. Ugyanis, a Te igényeid szerint, rugalmas, teljes vagy akár részmunkaidőben is dolgozhatsz. Egyes pozíciók betöltéséhez bizonyos tapasztalatra vagy technikai készségre van szükség, például Java-ismeret. Ezzel szemben mások a nagyközönség számára is könnyebben elérhetőek, mint például a közösségi menedzseri pozíciók, a virtuális asszisztensek, az üzleti tanácsadók vagy az ügyfélszolgálat. Ezek a pozíciók annyira keresettek, hogy sokszor azonnali felvétellel hirdetik őket.

Az otthoni munka három fő típusa

A munkavállaló

Amikor úgy döntesz, hogy "otthonról szeretnék dolgozni", több kérdést is feltehetsz magadnak. Milyen típusú szerződésem lesz? Ha felteszed magadnak ezt a kérdést, az azt jelenti, hogy támogatod, hogy valaki másnak dolgozz. Ebben az esetben csak annyi a különbség, hogy nem mész el minden reggel az irodába, mert otthonról, online dolgozol. Minden olyan kedvezmény és szociális jog érvényesül, amellyel a szerződésed vállalata alkalmazottai rendelkeznek.

Az önálló vállalkozó

A legtöbb ember, aki igent mondott arra a kérdésre, hogy szeretnék-e otthonról dolgozni, önfoglalkoztató. Ők rendelkeznek a digitális know-how erényeivel (képzelőerő, innováció, határozottság), hogy olyan ügyfélportfóliót szerezzenek, amely lehetővé teszi számukra, hogy azt tegyék, amit a legjobban szeretnek: pénzt keressenek azzal, hogy úgy dolgoznak, ahogyan akarnak. A rugalmasság és az egyeztetés a normák. Az ügyfélhűség lehetővé teszi, hogy a szabadúszók - felsőfokú végzettséggel és a magas technikai képzettséggel rendelkező fiatalok - hosszú távon fejlesszék ezt az életformát.

Tanulmányok szerint ez a tendencia tovább növekszik, így a szabadúszó munka Spanyolországban a munkaerő akár 25%-át is kiteheti.

Digitális vállalkozó

A digitális vállalkozói lét Neked való, hogyha otthonról szeretnél dolgozni. Sok pénzt kereshetsz egy online cég alapításával, amely termékeidet vagy szolgáltatásaidat árulja online áruházadon keresztül.

A digitális vállalkozóknak van ambíciójuk arra, hogy olyan projektet hozzanak létre, amely képes változást hozni a környezetükben. Meg akarják osztani a világgal, és jobbá akarják tenni a saját és mások életét. Uralják az új technológiákat, nagy alkalmazkodóképességgel rendelkeznek, rugalmasak - elfogadják a hibáikat és levonják belőlük a tanulságokat - és mindig hajlandóak tanulni.

Információ- és dokumentációkezelés otthoni munkavégzéssel

Az információk és a dokumentáció kezelése alapvető fontosságú, akár blogger, virtuális asszisztens vagy akár távközlési mérnök vagy, aki egy hawaiion lévő furgonból dolgozik. Az otthoni munkavégzés egyik hátránya, hogy a segítség korlátozott. Az online munka virágzásához elengedhetetlen, hogy megbízható dokumentumkezelő szoftverrel rendelkezzünk, amely képes alkalmazkodni jelenlegi és jövőbeli igényeinkhez. Az OpenKM dokumentumkezelő rendszere ideális munkaplatformot biztosít az irodába járó és az otthonról dolgozni kívánó alkalmazottak közötti együttműködés összehangolásához és megkönnyítéséhez. Az OpenKM moduljai lehetővé teszik számunkra, hogy gyorsan és hatékonyan reagáljunk a piaci igényekre. A rendszer használatának és elfogadásának megkönnyítése érdekében pedig az OpenKM Akadémiáról ingyenes online tanfolyamot kínálunk a végfelhasználók számára. Úgy gondoljuk, hogy ez egy kiváló módja az elektronikus dokumentumkezelés elkezdésnek. További információért ne habozz, kérj személyre szabott online bemutatót.

Kapcsolatfelvétel

Általános információk