Ha szeretne jól informált maradni, iratkozzon fel az OpenKM hírleveire

Ingyenes online dokumentumkezelési tréning

Írta Ana Canteli 2021 július 9-én

Az információs társadalomban, amelyben élünk, ma már szinte lehetetlen olyan pozíciót találni, ahol nem kell különböző adatokat vagy dokumentumokat kezelni. A világjárvány okozta különleges munkakörülményeknek köszönhetően mára bevett szokássá vált a dokumentumkezelő rendszerek használata, hiszen alkalmasak távoli munkavégzésre is.

A dokumentumkezelő rendszer bevezetése egy kiváló megoldás egy rendkívül összetett problémára, azonban okozhat némi fejfájást az érintettek számára. Például, ha Ön egy irodában dolgozik, akkor felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet a dokumentumkezelési folyamatokat átvinni egy elektronikus dokumentum vagy aktakezelő rendszerbe? Tisztázni kell, hogy a papíralapú dokumentumok továbbra is elfogadottak-e? Mivel digitalizáljuk őket? Hogyan szervezzük és rendszerezzük az elektronikus fájlokat? Hogyan kezdjünk neki egy elektronikus dokumentumkezelő rendszer bevezetésének? Mennyire széleskörben kívánjuk bevezetni? Technikai és humán erőforrás szinten milyen feladataim vannak? Ez csak néhány azon kérdések közül, amellyel a legtöbb vállalat az utóbbi időben szembesült.

Néhányan úgy döntöttek, hogy maradnak a hagyományos dokumentumkezelési megoldásoknál az ezzel járó kockázatok ellenére is, mások pedig úgy, hogy az akadályok leküzdése érdekében egy dokumentumkezelő szoftver vezettek be.

Egy ilyen projekt kezdetekor rendkívül fontos a megfelelő rendszertervezés, ugyanis enélkül a vállalat munkatársainak meg kell duplázniuk az eddigi erőfeszítéseiket, hogy egy olyan rendszerrel dolgozzanak együtt, amelyet esetleg nem ismernek kellőképpen.  Ennek egyenes következményei pedig a hibák, a problémák és a rossz tapasztalatok, amelyek negatívan befolyásolják a projekt sikerét és elfogadottságát.

Egy új dokumentumkezelő eszköz bevezetése egy szervezetben olyan projekt, amelyben mindenki részt vesz. Az igazgatótanácstól elkezdve, akik a vezetői döntést hozzák, a középvezetőkön és a technikai személyzeten át, akik az új megoldást bevezetik, egészen a munkatársakig, akiket a legjobban érint az új szoftver jelenléte. Természetesen nem feledkezünk meg az ügyfelek véleményéről sem, akik nagy valószínűséggel használni fogják az új platformot, amennyiben továbbra is szeretnék megvásárolni vagy igénybe venni termékeinket és szolgáltatásainkat.

A körülményekre való tekintettel tehát rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk az új online dokumentumkezelő rendszer bevezetésekor. Ellenkező esetben nagy a kockázata annak, hogy a befektetett idő és összeg nem térül meg, és ezzel veszélybe kerül a bizalom, amelyet a befektetők és felhasználók az új rendszerrel szemben kialakítottak.

Éppen ezért, mi az OpenKM-nél elköteleztük magunkat amellett, hogy olyan online képzési szolgáltatásokat fogunk kínálni a dokumentumkezelés területén, amelyek megkönnyítik az új ismeretek és készségek elsajátítását. Így biztosítjuk, hogy a szervezet tagjai már a kezdetektől fogva segítségként tekintsenek a szoftverre, és ne akadályként a mindennapi munkájukban.

Éppen ezért különböző profilokhoz igazított online tanfolyamokat kínálunk:

Adminisztrátor kurzus

A telepített megoldás konfigurálásáért és karbantartásáért felelős személyzet számára készült ez a kurzus. Ennek az online dokumentumkezelési tanfolyamnak köszönhetően a rendszergazdák képesek lesznek a vállalat igényeinek megfelelően tovább bővíteni és fejleszteni a szoftvert.

Konzultáns kurzus

A dokumentumkezelő rendszer létrehozásáért és paraméterezéséért felelős személyzet számára készült ez a tanfolyam, hogy a szervezet stratégiai, működési és funkcionális szintű igényeit ki tudja szolgálni. Ehhez a tanfolyamhoz nem szükséges előzetes dokumentumkezelési ismeret. A tanfolyamot a Barcelonai Autonóm Egyetem Levéltári és Dokumentumkezelési Felsőfokú Iskolájával együttműködve fejlesztettük ki.

Ingyenes online bevezető tanfolyam kezdőknek

Az OpenKM akadémia online oktatási felülete ingyenes bevezető tanfolyamot kínál azok számára, akik szeretnének megismerkedni a digitális dokumentumkezeléssel. A kurzus az OpenKM dokumentumkezelő szoftveren keresztül mutatja be az alapismereteket. A tanfolyam elvégzésével a felhasználó alapvető ismereteket szerezhet a dokumentumkezelésről, valamint új készségeket és kompetenciákat sajátíthat el. A megszerzett új ismeretek hozzájárulnak a személyi és szakmai fejlődésünkhöz, valamint elősegítik, hogy kreatívabb és sokoldalúbb szakemberré váljunk.

Az OpenKM akadémia nyújtotta előnyök: Az online felületnek köszönhetően 100%-ig rugalmas, személyre szabott (hiszen különböző szintű képzések állnak rendelkezésre), és hatékony. A foglalkozásokat az Ön időbeosztásához tudja igazítani.

További információért kérjük lépjen velünk kapcsolatba!

Kapcsolatfelvétel

Általános információk