Ha szeretne jól informált maradni, iratkozzon fel az OpenKM hírleveire

Elektronikus egészségügyi információs rendszer

Ana Canteli

Írta Ana Canteli 2023. május 15-én

Az információ az egyik legértékesebb erőforrás minden ágazatban, és ez ma sincs másként az egészségügyben sem. Az elektronikus egészségügyi információs rendszerek (EHR) hasznos eszközök a betegek klinikai információinak kezelésére és rendszerezésére. Az elektronikus egészségügyi információs rendszer olyan elektronikus egészségügyi nyilvántartás, amely klinikai és orvosi beteginformációkat tartalmaz, például kórtörténetet, vizsgálati eredményeket és elektronikus recepteket.

Ezek a rendszerek az ellátási folyamatokkal kapcsolatos információk, például a vizsgálati eredmények és a gyógyszerkezelések rögzítésére is használhatók a hatékonyság növelése és az orvosi ellátás minőségének javítása érdekében.

Az elektronikus egészségügyi információs rendszerek világszerte alapvető fontosságúak a digitális egészségügyi fejlesztési stratégia szempontjából. Az egészségügyi szervezetek és a közegészségügyi minisztériumok az egészségügyi ellátás javítása és a költségek csökkentése érdekében beruháznak az információs technológiákba. Az elektronikus egészségügyi információs rendszerek pedig e beruházások elengedhetetlen részét képezik.

A dokumentumkezelő szoftver az elektronikus egészségügyi információs rendszerek egyik legfontosabb eszköze. Alapvető szerepet játszik az egészségügyi ágazat digitális átalakulásában, olyan innovatív megoldásokat kínál, amelyek javítják az ellátás minőségét, az egészségügyi adatok biztonságát és a betegélményt. Az elektronikus egészségügyi információs rendszerek adatbázisai klinikai és orvosi beteginformációkat tartalmaznak. Az OpenKM dokumentumkezelő szoftverét már több egészségügyi szereplőnél sikeresen bevezették.

Egy másik környezet, amelyben az OpenKM-hez hasonló dokumentumkezelő szoftverek hasznosak lehetnek, az a távoli betegmegfigyelés. Az OpenKM segítségével az egészségügyi szakemberek valós idejű klinikai és betegmegfigyelési információkhoz férhetnek hozzá, és megalapozottabb ellátási döntéseket hozhatnak.

Az OpenKM dokumentumkezelő szoftvere rendszerezi és kezeli ezeket az információkat, hogy azok könnyen hozzáférhetőek legyenek az orvosok és más egészségügyi szakemberek számára.

A betegek orvosi és klinikai információi kulcsfontosságúak az egészségügyben, és az OpenKM dokumentumkezelő szoftver biztosítja, hogy ezek az információk biztonságosan tárolódjanak és hozzáférhetőek legyenek. Ebben a forgatókönyvben az elektronikus egészségügyi információs rendszerekben az elektronikus orvosi nyilvántartásokat dokumentumkezelő szoftverrel kezelik.

Ezenkívül a dokumentumkezelő szoftvereket az elektronikus egészségügyi információs rendszerekben az információbiztonság érdekében is használják. A betegek klinikai információi bizalmasak, és azokat biztonságban kell tartani. Az OpenKM dokumentumkezelő szoftvere szigorú hozzáférés-szabályozást és biztonságot nyújt a betegek klinikai információi számára.

Ezen túlmenően az egészségügyi képzés kulcsfontosságú szempont a digitális egészségügyi megoldások maximális kiaknázásában. Az egészségügyi szakemberek dokumentumkezelési és informatikai megoldásokkal kapcsolatos oktatása és képzése elengedhetetlen a minőségi egészségügyi ellátás biztosításához és a betegélmény javításához. Ebben az értelemben az OpenKM-nél, az OpenKM Academy-n keresztül, a felhasználó profiljától függően speciális online tanfolyamokat kínálunk. Az OpenKM segítségével az alkalmazás használata és kezelése nem jelent majd problémát a felhasználók számára.

Az összekapcsolt egészségügyi termékek és a megelőző orvostudomány további olyan területek, ahol a dokumentumkezelő szoftverek hasznosak lehetnek. A kapcsolódó egészségügyi termékek, például a fitneszkövetők lehetővé teszik a betegek számára, hogy figyelemmel kísérjék egészségi állapotukat és jóllétüket, ami javíthatja a betegségmegelőzést és elősegítheti a sportorvoslást. Emellett a dokumentumkezelés javíthatja a betegségmegelőzést és a megelőző egészségügyi ellátást azáltal, hogy lehetővé teszi a népesség egészségére vonatkozó információk gyűjtését és elemzését.

Az OpenKM dokumentumkezelő szoftver másik előnye az elektronikus egészségügyi információs rendszerekben az, hogy javítja az orvosi ellátás hatékonyságát. Az adatfeldolgozás gyorsabban és hatékonyabban történik, ami csökkenti a betegek várakozási idejét és növeli az egészségügyi ellátás minőségét.

A dokumentumkezelő szoftvereket az egészségügyi rendszerek közötti információcserére is használják. Az elektronikus egészségügyi információs rendszerek megoszthatók a különböző elektronikus egészségügyi információs rendszerek (EHIS) között, ami lehetővé teszi az orvosi ellátás jobb koordinációját. Az IKT (információs és kommunikációs technológiák) kommunikációval az egészségügyi rendszerek közötti információcsere valósul meg. Az OpenKM-ben és az API-ban található átfogó dokumentáció garantálja a zökkenőmentes integrációt bármely elektronikus egészségügyi információs rendszerbe.

Ha további információkra van szüksége, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

Kapcsolatfelvétel

Általános információk