Ha szeretne jól informált maradni, iratkozzon fel az OpenKM hírleveire

Automatikus számlaadat-kinyerés

Ana CanteliÍrta Ana Canteli 2023. március 23-án

A számlafeldolgozás sok vállalkozás számára fárasztó feladat, különösen azok számára, amelyek nagy mennyiségű számlát kezelnek. A számlaadatok manuális kinyerése időigényes és költséges folyamat, ami növeli a hibák kockázatát és csökkenti a folyamat hatékonyságát. Az automatikus számlaadat-kinyerés azonban jelentősen javíthatja a számlázási és könyvelési folyamat hatékonyságát, ami idő- és költségmegtakarítást eredményez.

A dokumentumok tárolása, rendezése és keresése szintén olyan létfontosságú feladatnak számítanak, amelyeket hatékonyan és eredményesen kell tudni elvégezni. Az automatizált számlaadat-felismerés olyan technológia, amely a közelmúltban jelent meg a számlázással kapcsolatos dokumentumkezelés megkönnyítésére. Ez egy olyan folyamat, amelynek során speciális szoftvereket használnak a számlák kulcsfontosságú információinak automatikus beolvasására és kinyerésére, mint például a számla száma, a kiállítás dátuma, a teljes összeg, a kiszámlázott termékek vagy szolgáltatások listája, az alkalmazott adók, a szállítói és vevői információk és egyéb releváns adatok.

Az OpenKM egy dokumentumkezelő szoftver, amely kiváló megoldást kínál az automatikus számlakezeléshez. Az automatikus számlaadat-felismerés egy olyan folyamat, amely az optikai karakterfelismerő (OCR) technológiát használja a számla tartalmának elemzésére és a releváns információk kinyerésére. Az OpenKM optikai karakterfelismerő modulja betanítható és konfigurálható úgy, hogy a kontextus és az üzleti követelmények alapján felismerje és kivonja a szükséges egyedi adatokat.

A számlaadatok automatikus kinyerése nagyon hasznos lehet a nagy mennyiségű számlát kezelő vállalatok számára. A folyamat automatizálásával csökkenthető a számlák manuális feldolgozásához szükséges idő és erőforrások mennyisége. Az emberi hiba kockázatának minimalizálásával javulhat a számlázási és könyvelési folyamat pontossága és hatékonysága.

Ezenkívül az automatikus számlaadat-kinyerés különösen hasznos lehet azon vállalatok számára, amelyeknek gyorsan és hatékonyan kell feldolgozniuk a számlákat a fizetési határidők betartása és az üzleti műveletek késedelmének elkerülése érdekében.

Általánosságban tehát elmondható, hogy az automatikus számlaadatkinyerésre szükség van  minden olyan üzleti környezetben, ahol a nagy mennyiségű számla hatékony kezelése elengedhetetlen az üzleti sikerhez.

További információkért javasoljuk, hogy nézze meg az alábbi videót, és vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolatfelvétel

Általános információk