Ha szeretne jól informált maradni, iratkozzon fel az OpenKM hírleveire

10 legjobb tartalomkezelő rendszer (CMS)

Írta Cynthia Young 2020. március 13-án 

 Mint üzlettulajdonos, már biztosan tudja, hogy milyen fontos egy weboldal, valamint egy könnyen használható tartalomkezelő rendszer megléte, ahhoz, hogy megfelelően tudja építeni az online jelenlétét és képes legyen versenyelőnyre szert tenni a versenytársakkal szemben.

Az egyik dolog, amely a legnagyobb hatással lehet márkájának online felépítésekor, az a választott tartalomkezelő rendszer.

Leginkább egy olyan CMS-re van szüksége, amely elehetővé teszi egy weboldal könnyű felépítését, anélkül, hogy Önnek hosszú HTML kódokat kellene írnia. Továbbá, a rendszernek képesnek kell lennie arra is, hogy ezeket az egyedi tartalmakat eljuttassa a célszemélyek számára.

Mi az a tartalomkezelő rendszer?

A CMS tulajdonképpen egy olyan adatbázis, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a különböző tartalmak létrehozását, szerkesztését, törlését és végső soron a weboldalon való publikálását. Ez a tartalom lehet szöveg, videó, interaktív grafika vagy beágyazott audio fájl stb.
Íme néhány példa, arra vonatkozóan, hogy milyen tartalmakat kezelhet egy CMS segítségével:

  • Blog
  • Híroldal
  • E-kereskedelmi webhely
  • Vállalati weboldal
  • Intranet
  • Oktatási célú weboldal
  • Portfólió stb.

Egy jó CMS rendszer előnyei

A legtöbb csúcskategóriás CMS szoftver szolgáltatásai alapján összeállítottunk egy listát azokról a „kötelező” elemekről, amelyeket mindenképpen figyelembe kell vennie, mielőtt egy tartalonkezelő rendszert választ a weboldala számára.

  • Automatizált és előre beállított sablonok
  • Egyszerűen használható tartalomkezelő
  • Hozzáférés-szabályozás, az illetéktelen hozzáférések megakadályozása érdekében
  • Gyakori frissítések
  • Műszaki képességekkel nem rendelkező felhasználó is képes legyen a tartalom szerkesztésére
  • Több felhasználói csoport hozzáférését tegye lehetővé
  • Reszponzivitás
  • Felhasználóbarát interfész
  • Könnyed integrálhatóság a SEO eszközökkel
  • Közösségi oldalakkal való integráció kialakítása
  • A webhely látogatóinak interakciója és demográfiai adatok alapján eltérő tartalom biztosítása
  • Többnyelvű tartalom kezelése
  • Böngésző kompatibilitás

Most már tudja és ismeri egy jó tartalomkezelő rendszer legfontosabb tulajdonságait; Vizsgáljuk meg mélyebben ezt a témakört.

Itt egy lista a 10 legjobb CMS megoldásról, amelyet érdemes figyelembe vennie

1. WordPress

Tudta, hogy a WordPress alapú honlapok csaknem a világ összes webhelyének egyharmadát teszik ki? Nos, most már tudja.
A WordPress számos lenyűgöző és kiváló minőségű témával és plug-in-nel (bővítménnyel) rendelkezik, amelyek testre szabhatók és akár nagyvállalati környezetben is alkalmazhatók. Továbbá mobil-barát megoldás, nagyszerű felhasználói élményt nyújt látogatói számára és könnyedén integrálható a különböző közösségi média oldalakkal.

2. Wix

Amennyiben Ön nem rendelkezik kódolási képeségekkel, a Wix lehet az ideális választás az Ön számára. A Wix egy felhőalapú, magasan testre szabható, felhasználóbarát, ingyenes weboldalkészítő program. Alapvetően e-kereskedelmi weboldalak és online boltok fejlesztésére kínál megoldásokat. Természetesen ez az alkalmazás is mobil-barát, alkalmazható a drag-and-drop (fogd és vidd) művelet, a funkcionalitás bővítésére pedig különböző plug-in-ek állnak rendelkezésre.

3. Sitefinity

A Sitefinity által kínált számos funkcióval a weboldal tartalmának kezelése olyan egyszerű lesz, mint az ABC. A Sitefinity reszponzív felhasználói felületet ígér, könnyen kezelhető menedzsment eszközökkel, amellyel a különböző oldalakat és csatornákat hatékonyan kezelheti. A widgeteknek és weboldalkészítő moduloknak köszönhetően könnyedén készíthet új oldalakat.

4. Hubspot

A marketing terén elért sikereknek köszönhetően a HubSpot a legjobb választás, ha marketinghez kapcsolódó tevékenységek kezeléséhez keresünk tartalomkezelő rendszert.

A HubSpot Marketing Hub rendelkezik az összes olyan eszközzel, amely egy olyan marketinges kampány végrehajtásához szükséges, amely pozitív eredményeket generál vállalkozása számára.

5. Weebly

Gondolkodott már valaha azon, hogy milyen jó lenne néhány perc alatt felépíteni egy egyszerű weboldalt? Nos, ha a válasz igen, akkor a Weebly a megfelelő választás. Köszönhetően az egyedi fogd és vidd CMS megoldásainak, illetve az intuitív kezelési lehetőségeinek, könnyedén adhat hozzá vagy távolíthat el bármit a weboldalról.

6. Dynamic Web

A Dynamic Web különböző tartalomszerkesztő megoldásokat kínál, amellyel a releváns, személyre szabott tartalmakat könnyedén eljuttathatja a célszemélyekhez. Az egyik legfontosabb szempont testre szabáskor, hogy a tartalmat a célszemély anyanyelvén juttassuk el hozzá. A The Word Point által kínált lokalizációs és fordítási szolgáltatásokkal sokkal pontosabban és hatékonyabban célozhatja meg közönségét.

A Dynamic Webet könnyű használni, számos csatornán képes üzenetet küldeni és általa olyan reszponzív oldalakat készíthet, amely telefonon és tableten is megállja helyét.

7. Joomla

A Joomla egy nyílt-forráskódú, ingyenes CMS megoldás csak úgy, mint a WordPress. Magas szintű biztonsági megoldásokat ajánl, amely megkülönbözteti a többi tartalomkezelő rendszertől.

Továbbá, könnyedén használható témákat és felületeket ígér, amely még akkor is könnyedén használható, ha Ön nem szakértője ezeknek a rendszereknek. Gyakorlatilag mindenféle tartalmat képes kezelni a videóktól elkezdve, a szövegeken át, a képekig és zenékig stb.

8. e-Spirit

Amennyiben Ön a termék értékesítésére és a marketinges anyagok kezelésére alkalmas lehető legjobb megoldást keresi, akkor az e-Spirit az, amelyet mindenképpen figyelembe kellene vennie. A felhasználói felülete és a vezérlőpultja egyszerűen megérthető. Rugalmas eszközöket kínál személyre szabott tartalmak létrehozásához, optimalizálásához és telepítéséhez.

A fogd és vidd funkció rendkívül praktikus eszköz, ha gyorsan szeretne létrehozni, átmozgatni, újra felhasználni bizonyos tartalmakat vagy sablonokat. Az e-Spirit segítésével tartalomgazdag weboldalakat hozhat létre. Sőt mi több, az e-Spirit kiváló eszközöket kínál a fordításokhoz is, amely által a célközönség számára preferált nyelven tudja majd a tartalmat biztosítani.

9. Magnolia

A Magnolia egy java alapú tartalomkezelő rendszer, magasfokú személyre szabhatósággal igyekszik illeszkedni az Ön üzleti igényeihez. Legkiemelkedőbb tulajdonsága a magasfokú biztonság. Amennyiben olyan megoldást keres, amellyel majdnem mindent meg tud valósítani, akkor mindenképpen vegye figyelembe a Magnolia-t. Hasznos eszközökkel rendelkezik a közösségi médiák kezeléséhez, a marketing automatizálásához, CRM, analitikák, e-kereskedelmi oldalak kezeléséhez stb. A vállalkozása növekedésével, ezek az eszközök is egyre fontosabbá válnak majd.

10. Solodev

Amennyiben egy olyan megoldást keres, amellyel lépésről-lépésre építhet fel egy weboldalt, mindezt nagyfokú rugalmassággal és tervezési szabadsággal, akkor a Solodev a jó választás. Olyan eszközöket kínál, amellyel könnyedén szerkesztheti vagy szabhatja személyre az oldal tartalmát. Továbbá, olyan back-end navigációt és tervezősablonokat biztosít, amivel a weboldalát teljes funkcionalitásúvá teheti.

Záró gondolatok

Most már ismeri a legjobb CMS megoldásokat, melyekkel lenyűgöző tartalmakat készíthet, kezelhet és mutathat be látogatóinak. Ismeri a legfontosabb tulajdonságokat, amelyeket érdemes figyelembe vennie egy tartalomkezelő rendszer kiválasztása során. Elmúltak már azok az idők, amikor egy weboldal elkészítéséhez hosszú HTML kódokat kellett írni. A fentebb felsorolt megoldásokkal, könnyedén, kódolási tudás nélkül is, hatékonyan készíthet és kezelhet weboldaltartalmakat.

Szerzőről: Cynthia Young megragad minden alkalmat, hogy megossza tudását másokkal. A digitális marketing mellett, Cynthia szenvedélyesen érdeklődik a személyes fejlődés és wellness iránt. Amikor éppen nem ír, akkor túrázik a kutyájával, vagy thai ételeket főz, vagy éppen high-tech thrilleket néz. Gyakran ír cikkeket a The Word Point fordító szolgáltatásáról is. 

Kapcsolatfelvétel

Általános információk